Menu

Om Warbergs Whisky Club

Historia

Året var 2007, en tid då sex whiskyentusiaster från Varberg beslutade att bilda inte bara en klubb, utan en rörelse. Med en passion som brann lika starkt som elden under destillationspannorna, satte vi oss det ambitiösa målet att navigera genom världen av maltwhisky – en flaska från varje destilleri som pryder sidorna i Malt Whisky Yearbook.

I denna exklusiva och slutna sammanslutning, där banden av vänskap är lika starka som vår kärlek till whisky, samlas vi regelbundet för att dyka ner i whiskyvärldens djupaste hemligheter. Varje träff är en resa, en utforskning där vi med noggrannhet och gemenskap smakar, analyserar och betygsätter denna gyllene dryck.

Vår metod? En noggrann process som strävar efter objektivitet. Vi använder en 100-poängsskala, men det är inte bara en enkel poängsättning. Vi eliminerar de yttersta betygen för att få fram en kärna av sanningsenlighet, ett medelvärde som är destillerat från de fyra mest balanserade omdömena.

Och sedan kommer magin – när vi delar med oss av våra 'taste notes'. Dessa är inte bara anteckningar; de är berättelser, vävda samman från varje medlems individuella upplevelser, en kollaborativ symfoni av dofter och smaker. Detta är vår klubb, vår passion, vår värld – och vi är stolta över att få dela den med dig.

Betygskala

-70: En dålig whisky med tydliga brister i doft och smak.

71-75: En enkel whisky utan koncentration i doft och smak.

76-80: En enkel men välgjord whisky, dock utan djup, koncentration och personlighet.

81-85: En välgjord whisky med personlighet och kvalitet vid genomsnittet.

86-90: En utmärkt whisky med stor personlighet och kvalitet.

91-95: En whisky i världsklass.

95-100: En helt enastående whisky.